In Aalst is er vanmorgen brand uitgebroken in een appartement in de Welvaartstraat in Aalst. Tijdens de interventie van de brandweer bleken er 3 jonge kinderen aanwezig te zijn zonder toezicht van een volwassene. De kinderen kwamen er met de schrik vanaf.

De brand ontstond toen een boodschappenwagentje vuur vatte. De brandweer was gelukkig snel ter plaatse waardoor een drama nipt vermeden is. Burgemeester Christophe D’Haese (NV-A) kwam ook naar de brandhaard en zijn verbazing was erg groot. “We hebben de kinderen onmiddellijk in veiligheid gebracht. Ik voelde me even echt ‘burgervader’ in de echte zin van het woord. De kinderen zijn met de ziekenwagen naar het ziekenhuis overgebracht omdat ze ademhalingsproblemen hadden”, verklaart de burgemeester op TVOOST.

De moeder van de kinderen was gaan werken en werd door de hulpdiensten gecontacteerd. ‘Ze was eerder terughoudend en heeft uiteindelijk haar werkplaats verlaten. Ze maakte een zeer verwarde indruk en besefte het probleem niet. We moeten hier toch spreken over een geval van kinderverwaarlozing. Een kind van 2 jaar zou niet alleen thuis mogen blijven.”

Er is ondertussen proces-verbaal opgemaakt en de kinderen worden verder opgevolgd door de sociale dienst. De jeugdrechter beslist later nog wat er met de kinderen zal gebeuren.