In Harelbeke houdt het Vlaams Belang een protestactie tijdens de gemeenteraad tegen de komst van een nieuwe moskee. vzw Bader kocht zo’n drie jaar geleden een pand in de Kortrijksesteenweg en kreeg een vergunnnig voor een moskee.

De vergunning wordt echter keer op keer aangevochten door de buurtbewoners omdat er niet voldoende parkeerplaatsen zouden zijn. De provincie keurde de vergunning weer af omdat de parkeerplaats voor mensen met een beperking te ver was gelegen en omdat er een advies ontbrak.

De komst van de moskee ligt bij heel wat omwonenden gevoelig. FocusWTV ging in de buurt op zoek naar reacties maar kreeg niet veel respons. Het Vlaams Belang plant vanavond een protestactie tijdens de gemeenteraad.

Op 23 april is er een nieuwe hoorzitting bij de provincie. Een maand later valt dan de uiteindelijke beslissing.