De verwijten van leugens en bedrog tussen Theo Francken en Tom Van Grieken gaan in beide richtingen heen en weer.

Het nieuwe asielcentrum dat er volgende maand komt in Deurne zorgt voor heel wat ontevredenheid. Burgemeester van Antwerpen Bart De Wever klaagt dat al de extra personen die daar worden ondergebracht ook voorzieningen in zorg en onderwijs nodig hebben. “En daar hebben we nu al een tekort”, klonk het.

Van Grieken ziet het duidelijk anders: “De Wever moet nu niet “calimero” gaan spelen. De plannen voor dit centrum deden al de ronde toen Theo Francken, de voorganger van De Block van zijn eigen partij, nog actief was. Wel moeten we een klacht indienen tegen dit centrum”, vindt de voorzitter van Vlaams Belang.

Theo Francken maakt met een korte reactie via sociale media duidelijk wat hij denkt van de uitspraken van Van Grieken. “Dit zijn gewoon pure leugens, je reinste onzin”, zegt hij.