Wouter Beke (CD&V) kwam vandaag in TerZake nog eens terug op de kritiek die Jan Jambon (NV-A) gaf op de rol die CD&V speelde in de regering Michel I. Hij sprak ook zijn twijfels uit bij diens ambitie om premier te worden van België.

“Jan Jambon wil premier worden van een land dat zijn partij wil splitsen en hij heeft gezegd dat hij hoopte dat België onbestuurbaar zou worden. Dat spel gaan wij niet meespelen” aldus CD&V voorzitter Beke over de ambities van Jambon op het premierschap.

Eerder liet Jambon al uitschijnen dat de CD&V in de regering in verschillende dossiers dwars lag en zich niet altijd even constructief heeft opgesteld. Beke spreekt dit tegen in TerZake: “De CD&V deed helemaal niet aan oppositie in Michel I. Maar dat het begrotingstekort niet werd weggewerkt kwam inderdaad door de CD&V die al eens een lijn in het zand trok tegen besparingen.”