Kristof Calvo is vandaag een zeer tevreden man. Zijn initiatief is eindelijk goedgekeurd door de kamercommissie Binnenlandse Zaken.

Als u 25.000 handtekeningen bij elkaar kan krijgen kan u binnenkort zelf een wetsvoorstel op de agenda van het federale parlement zetten. Het voorstel van Kristof Calvo om het “burgerinitiatief” op te richten is goedgekeurd.

“Dit is een belangrijke stap om de muren die opgezet zijn tussen het parlement en de burgers te slopen”, klinkt het bij Calvo. “De burgers moeten mogelijkheden hebben tot meer inspraak, dat is essentieel voor onze samenleving”, zegt Calvo overtuigd op de website van Groen.

De nieuwe manier om een wetsvoorstel in te dienen voor burgers gaat in werking na de verkiezingen. “We spreken niet enkel over politieke vernieuwing, we doen het ook”, claimt Calvo.