Werknemers van een boorplatform in de Golf van Thailand konden de hond uit het water halen na een zwemtocht van 220 kilometer. De hond is vermoedelijk ergens uit een vissersboor gesprongen en zwom het hele eind naar het boorplatform.

Het verhaal werd gebracht op Facebook door Vitisak Payalaw, een werknemer van het boorplatform. “Het weer was rustig en het water dus ook. Als de golven iets groter waren geweest, hadden we de hond niet kunnen zien” aldus Vitisak. “Hij was erg rustig en blafte of gromde niet”, zegt Payalaw. “We probeerden de hond te redden en tilden hem met een touw om zijn lijf het platform op”.

Het bericht op Facebook werd massaal bekeken en veel mensen wilden een donatie geven om te voorzien in het onderhoud van de hond. Vitisak weigerde echter deze donaties omdat een andere medewerker van het boorplatform al heeft aangegeven de hond te willen adopteren.

Tags