Het natuurhulpcentrum van Oudsbergen krijgt de laatste dagen een overvloed aan jonge dieren binnen die hulp nodig hebben.

Ze kunnen alle mankracht gebruiken bij het natuurhulpcentrum in Oudsbergen. Er komen heel wat gewonde jonge dieren binnen. Bezoekers proberen evenzeer te helpen maar vaak heeft dat een averechts effect.

Mensen denken het juiste te doen wanneer ze de dieren opnemen, aaien en voederen. De werknemers van het centrum zeggen bij TVL dat dit helaas helemaal niet de bedoeling is. Sterker nog: het is nefast voor de overlevingskansen van de jonge beestjes.

Vogels en eekhoorns zijn enkele slachtoffers die bij het begin van de lente steevast langskomen. Ook eenden komen vaak langs: “Hun moeders zijn vaak overleden in het verkeer”, zegt een medewerker. “Het is belangrijk dat je deze beesten niet teveel aait. Anders kunnen hun ouders hen later verstoten. Dan zijn ze zeker ten doden opgeschreven.”

Het natuurhulpcentrum van Oudsbergen krijgt de laatste dagen een overvloed aan jonge dieren binnen die hulp nodig hebben. Ze kunnen alle mankracht gebruiken bij het natuurhulpcentrum in Oudsbergen. Er komen heel wat gewonde jonge dieren binnen. Bezoekers proberen evenzeer te helpen maar vaak heeft dat een averechts effect. Mensen denken het juiste te doen wanneer ze de dieren opnemen, aaien en voederen. De werknemers van het centrum zeggen bij TVL dat dit helaas helemaal niet de bedoeling is. Sterker nog: het is nefast voor de overlevingskansen van de jonge beestjes. Vogels en eekhoorns zijn enkele slachtoffers die bij het begin van de lente steevast langskomen. Ook eenden komen vaak langs: “Hun moeders zijn vaak overleden in het verkeer”, zegt een medewerker. “Het is belangrijk dat je deze beesten niet teveel aait. Anders kunnen hun ouders hen later verstoten.”
Tags