Een koppel uit Roosdaal is het slachtoffer geworden van webshopoplichters. De code van Bol.com lijkt nu ook gekraakt.

Het koppel uit Roosdaal viel helemaal uit de lucht toen ze ineens de rekening kregen voor een drone en een dure spelconsole. Ze hadden geen van beiden besteld. Hun account bleek gehackt te zijn door cybercriminelen. Bij het heractiveren werd er per ongeluk gebruik gemaakt van het mailadres van de crimineel.

“Eerst heractiveren ze onze account bij de criminelen en nu zouden we mogen betalen voor de dure speeltjes? Dat geld zullen ze van ons nooit zien”, reageert het slachtoffer uit Roosdaal furieus bij Het Nieuwsblad.

Na eerdere misvattingen zegt de woordvoerder van Bol.com nu dat het koppen niet zal moeten betalen. “Natuurlijk wordt die factuur niet doorgerekend, dat is algemeen beleid.”