Marc Aerts (64) en Bieke Santermans (57) uit Bonheiden zijn op een 14-daagse rondreis in Sri Lanka toen de noodtoestand er vandaag uitbrak. Momenteel zitten ze vast in hun hotel.

Het koppel getuigt in Het Laatste Nieuws: “Toen ik vanmorgen opstond, kreeg ik het als ‘breaking news’ binnen. Vervolgens heb ik de rest van de groep – Nederlanders – op de hoogte gebracht. Sindsdien volgen we het nieuws op de voet op ons mobieltje.”

Onveilig hebben Marc en Bieke zich nooit gevoeld en ze hebben niets van spanningen opgemerkt de voorbije dagen. Ze verblijven dan ook in een hotel op 90 kilometer van Colombo, de getroffen stad. “De politie is net komen zeggen dat niemand het hotel nog uit mag. De poorten van het hotel zijn dicht, er staan bewakingsagenten. De supermarkt hier tegenover is dicht. Morgen moeten we in alle vroegte weer naar de luchthaven. Vraag is hoe we daar gaan geraken, want er geldt een uitgaansverbod tot 6 uur en we zouden om 4 uur moeten vertrekken”, aldus Marc Aerts.