KRC Genk kon vorige week in eigen huis met 4-0 winnen van Antwerp FC. Laszlo Bölöni vond de nederlaag naar eigen zeggen terecht, maar toch kwam dat niet bij iedereen zo over. Zo vond Peter Vandenbempt zijn gedrag respectloos tegenover Philippe Clement.

“Bölöni had ten dele wel gelijk toen hij de gele kaarten onterecht vond, het had bij de vuile fouten van Baby en Arslanagic (die had ook drie keer geel moeten krijgen) rood moeten zijn”, begon Vandenbempt bij Sport/Voetbalmagazine. “Maar vooral, Bölöni insinueerde er ook een achterliggende reden bij.”

“Niet uitgesproken, maar wel duidelijk genoeg zodat iedereen het zou vertalen als: ‘men’ wil Antwerp dwarsbomen in zijn strijd om plaats twee of drie. Het toneel van de ‘vriendelijke’ Bölöni op de persconferentie nadien was stuitend en getuigde van weinig respect voor collega Clement: hij moest dringend weg want de bus vertrok. Met veel (niet-gemeende) excuses. Even ernstig blijven”, besluit de radiocommentator.