Dat het er hard aan toe ging in het debat tussen De Wever en Almaci op Radio 1 is een understatement. Groen en N-VA raakten het niet eens.

Vooral het kostenplaatje dat de maatregelen van Groen met zich zou meebrengen is voor De Wever een doorn in het oog. “We zien dat er al 20 miljard moet uitgetrokken worden om dit allemaal te bekostigen. Voor ons hoeft het op deze manier echt niet.”

Almaci was het daar niet mee eens. “Groen geeft veel meer aan de middenklasse dan de N-VA. De Wever verkoopt pure onzin en hij weet dit. Hij zegt zelf nooit waar hij de factuur dan wél legt.”

“De N-VA voorziet geen alternatieven voor prominente problemen zoals het openbaar vervoer. Mensen staan richting Brussel recht als beesten in de trein en aan zo’n zaken weigert hij iets te doen”, was haar verdict bij De Ochtend.