Kristof Calvo is naar eigen zeggen helemaal geen kandidaat-premier. Dat liet hij duidelijk verstaan bij TerZake.

Kristof Calvo is er van overtuigd dat het land beseft dat er nood is aan meer Groen binnen de regering. Bij de uitzending van TerZake bracht Calvo een duidelijke boodschap. “Samen met Ecolo voeren wij politiek voor elf miljoen Belgen. Er zijn dan ook veel belangrijkere zaken dan wie er kandidaat is om premier te worden.”

Wanneer de journalist doorvraagt reageert Calvo fel. “Ik heb het intussen gehad met de vragen over wie er kandidaat-premier is. Ik ben het zeker niet. Deze verkiezingen gaan niet over één iemands politieke carrière. Ik wil enkel een premier die bruggen bouwt en niet iemand die nu al spreekt over bruggen op te blazen zoals Jan Jambon.”

“Het enige waar wij wel kandidaat voor zijn is om het meest sociale regeerakkoord ooit te schrijven met respect voor de kiezer”, besluit Calvo kordaat.