Bart De Wever en Meyrem Almaci gingen stevig in de clinch in De Ochtend bij Radio 1. Over kernenergie raakten ze het duidelijk niet eens.

De Wever is een groot voorstander van kernenergie en liet dat tijdens het debat met Almaci opnieuw duidelijk blijken. “De grootste bron van zuivere energie die we de laatste jaren gebruikt hebben is nu eenmaal kernenergie. Daarom willen wij daar mee verder.”

“Niemand gelooft de plannen van Groen. Ze spreken de grootste beloftes uit maar iedereen weet dat je die niet kan uitvoeren én dan nog eens kosten kan besparen”, claimt De Wever.

Almaci viel hem meteen in de reden. “We moeten durven investeren in hernieuwbare energie. Wij willen vernieuwen, efficiënt werken en extra jobs inbrengen. Ons recept is dat van de toekomst, u blijft in het verleden”, eindigt het met een sneer naar de N-VA.