Kristof Calvo lijkt via sociale media duidelijk te maken dat hij een mogelijke kandidatuur als premier niet meteen als prioritair ziet.

“Hoe dichter we bij de verkiezingen komen hoe vaker collega’s de campagne lijken te beschouwen als een sollicitatie. Iedereen wil vooral dat ene postje binnen halen. Jobs voor de mensen lijken plots veel minder belangrijk. Bij Groen blijven we ons focussen op dit land”, klinkt het via Twitter.

Ook deelt Calvo nog een boodschap van politiek analist Noël Slangen. Die zegt dat “de ene na de andere kandidatuur wordt gelanceerd om de schijnwerpers naar zich toe te trekken. Eenmaal de schijnwerpers er zijn heeft niemand echter wat nieuws te zeggen”.

Bedoelt Calvo hier mee dat hij zelf niet meteen zijn kandidatuur voor premier wenst uit te spreken? Dat hij zich liever focust op andere zaken? Almaci vertelde vandaag in De Ochtend dat ze nog geen uitgesproken naam brengen als kandidaat-premier.