Een 57-jarige osteopaat uit Beersel wordt vervolgd voor onopzettelijke doodslag nadat een alternatieve behandeling fout liep.

Een 14-jarig meisje met tuberculose is overleden nadat een alternatieve behandeling voor de ziekte fout afliep. Het meisje kreeg van haar osteopaat eerst antibiotica voorgeschreven maar nadien kwam deze zelf met het idee van een alternatieve behandeling.

Volgens het parket heeft de osteopaat zeker niet de juiste beslissing genomen en het kind en haar pleegouders niet correct ingelicht. “Het kind had nog gered kunnen worden als ze correct behandeld was geweest en het advies van de huisarts had opgevolgd”, klinkt het bij Het Nieuwsblad.

De osteopaat bleef de ouders geruststellen ook terwijl het kind fel vermagerde. Het zou teken geweest zijn dat de behandeling aansloeg. Enkele weken later overleed het kind.