De VAR eiste al vaak een hoofdrol op in de play-offs. De meningen over het hele systeem zijn dan ook verdeeld. Radiocommentator Peter Vandenbempt blijft er in elk geval voorstander van.

“Ik ben en blijf een voorstander van de VAR, maar dan moeten die taken wel goed uitgevoerd worden”, begon hij bij Sporza. “Als de VAR niet ziet of niet kan zien wat hij moet zien niet natuurlijk.”

“Als ze op het einde van de play-offs een balans opmaken, zal die ook ongelooflijk positief zijn. Al kan ik voorstellen dat Club Brugge daar anders over denkt. Met het systeem is alleszins niets mis. Het zijn de mensen achter de knoppen die kunnen falen.”

“De spanning die zo’n interventie van de VAR met zich meebrengt, vind ik trouwens ongelooflijk. Dat geeft een extra pigment aan een wedstrijd. Kijk maar naar PSG – Manchester United in de Champions League. Dat was pure dramatiek. Op zo’n moment zou ik graag in het hoofd van de scheidsrechter kijken. Daarom: hiep, hiep, hoera voor de VAR”, besluit Vandenbempt.