Opnieuw uit een lid van de SP.A ongenoegen over de interne werking van de eigen partij. Dit niet voor het eerst.

Ditmaal is het partijlid Karin Jiroflée die openlijk toegeeft niet akkoord te gaan met de werking binnen de eigen partij. Meer bepaald zorgt de decumulregel van de SP.A voor heel wat onenigheid. Bij de SP.A mogen parlementsleden deze functie niet combineren met die van burgemeester of schepen.

Bij de partij van John Crombez is het zeer duidelijk: “één persoon, één mandaat”. Jirofléé geeft nu toe deze regel te haten. “Deze had nooit mogen worden ingevoerd zo lang wij als partij hiermee alleen staan”, zegt ze bij HLN.

Jiroflée is zelf bevoegd voor 17 mandaten en is namens de SP.A zowel lokaal als in het parlement actief. “De regel is in se goed maar enkel als alle partijen hiermee zouden meegaan”, besluit ze.