Club Brugge mengde zich na de overwinning van KRC Genk (3-2) terug volop in de titelstrijd. Toch hoeft Genk, volgens sportpsycholoog Johan Desmadryl, zich niet druk te maken.

“Genk moet nu doen wat ze al een heel jaar doen”, begon Desmadryl tegenover Het Laatste Nieuws. “Ook het verdwijnen van Pozuelo hebben ze opgevangen. Het is de kracht van de groep dat ze niet snel van hun stuk te brengen zijn. Ze sluiten de rangen goed. De groep is bijna ondoordringbaar.”

Desmadryl spaarde zijn lof voor Genk-coach Philippe Clement dan ook niet. “Hij benadrukt steeds dat hij zoveel mogelijk kwaliteit wil brengen, en dat dan het gevolg winnen is. Dat vind ik goeie coaching. En Genk heeft op een paar uitzonderingen na altijd kwaliteit gebracht. Ik zou gewoon die koers aanhouden, dan zie ik Genk mentaal het voordeel hebben.”