Een zoveelste zwaar ongeval op het gevaarlijke kruispunt in de Oudenaardsesteenweg leek de druppel voor burgemeester Van Quickenborne. Binnekort zal de burgemeester auto’s van snelheidsduivels in beslag nemen.

Zoals vele verkeersongevallen werd ook dit ongeval veroorzaakt door overdreven snelheid. De bestuurders raakten slechts lichtgewond maar de schade is zeer groot. Vooral ’s nachts zijn er de meeste problemen en is er sprake van heuse straatraces. Wegen en Verkeer heeft plannen om het bewuste kruispunt veiliger in te richten, weet Het Laatste Nieuws.

Om de tendens tegen te gaan wil Van Quickenborne vanaf de zomer ook ’s nachts beginnen flitsen. Wegpiraten die herhaaldelijk tegen de lamp lopen kunnen hun wagen kwijt geraken door inbeslagname. Hij volgt hiermee andere burgemeesters zoals Somers in Mechelen en De Graef in Diest.