Er is heel wat ophef ontstaan over een schooluitstap van het Gemeentelijk Technisch Instituut in Beveren. Een leerkracht wordt er geviseerd omdat ze twee leerlingen strafte nadat ze weigerden een moskee binnen te gaan.

Voor het vak levensbeschouwing had de school een uitstap naar Antwerpen georganiseerd en onder andere een bezoek aan een Joodse synagoge en een Turkse moskee gepland. Op het moment dat de klas bij de moskee aankwam, weigerden twee leerlingen binnen te gaan. De leerkracht besloot de twee een strafstudie te geven wegens een gebrek aan respect en verdraagzaamheid.

Een open brief vanuit extreem rechtse hoek verhitte de gemoederen. In de brief wordt de sanctie in vraag gesteld en nagelt men de leerkracht aan de scheldpaal. De leerkracht in kwestie wordt nu overspoeld door haatberichten. Volgens de directeur kan men de school en de betrokken leerkracht niets kwalijk nemen. De schooluitstap werd volgens hem goed gekaderd en voorbereid en wordt van bovenaf opgelegd in het leerplan, verklaart hij op TvOost.