Sociale media ontploften na het debat in Ter Zake waarin Bart De Wever het opnam tegen John Crombez. De Wever gaf toe dat NV-A in de toekomst de pensioenleeftijd nog wil verhogen.

Crombez dreef De Wever in een hoek door letterlijk het verkiezingsprogramma te citeren. Hierdoor ontlokte hij de volgende uitspraak : “De Wettelijke pensioenleeftijd gaat omhoog als de levensverwachting verder gaat stijgen. Het is de enige manier om het systeem betaalbaar te houden.”

De Impact van de uitspraken van De Wever lijken groot. Politieke tegenstanders hadden bloed geroken en maakten dankbaar gebruik van de uitspraak op sociale media. NV-A kopstukken zoals TheoFrancken en Siegfried Bracke probeerden de schade enigszins te beperken en nuanceerde de stelling dat de pensioenleeftijd zal verhogen onder een regering met NV-A.