In een debat op Ter Zake tussen John Crombez (sp.a) en Bart De Wever (NV-A) heeft Bart De Wever moeten toegeven dat met NV-A in de regering de wettelijke pensioenleeftijd nog zal toenemen.

Het debat tussen de twee partijvoorzitters draaide voornamelijk rond de begroting en het verschil in visie om inkomsten en uitgaven in balans te houden. De Wever moest het debat beginnen door uit te leggen hoe het komt dat de regering hun beloofde begrotingsevenwicht niet heeft gehaald. Vervolgens gingen Crombez en De Wever dieper in op hun voorgestelde budgettaire maatregelen.

Crombez kon De Wever in het nauw drijven door het verkiezingsprogramma erbij te halen en letterlijk hun voorstel rond pensioenhervorming voor te lezen.  “Ik maak me grote zorgen als ik N-VA-programma lees, er staat letterlijk dat pensioenleeftijd opnieuw zal verhoogd worden”, aldus Crombez.

De Wever kon uiteindelijk niet anders dan toegeven dat NV-A de wettelijke pensioenleeftijd wil optrekken om de stijgende levensverwachting te laten volgen: “De Wettelijke pensioenleeftijd gaat omhoog als de levensverwachting verder gaat stijgen. Het is de enige manier om het systeem betaalbaar te houden.”