Commissaris-generaal Marc De Mesmaeker pleit voor het inzetten van privéfirma’s om snelheidsovertredingen vast te stellen. Op deze manier wil hij het nijpende personeelstekort bij de federale politie oplossen.


“Snelheidsovertredingen zouden even goed afgehandeld kunnen worden door private firma’s”, stelt de politiebaas in Het Laatste Nieuws. “Als een geijkt toestel aangeeft dat ik te snel rij en mij flitst, dan laat het mij eerlijk gezegd koud of die vaststelling gedaan is door een werknemer van een private firma of door een politie-agent “, aldus De Mesmaeker.

Het voorstel komt uit het rijtje met ideeën van De Mesmaeker in het licht van de verkiezingen van 26 mei. Hij hoopt onder andere ook dat besparingen bij de politie stoppen, dat er zwaar wordt geïnvesteerd in de versleten kazernes en er duidelijkheid komt rond de pensioenen. Een grote politiehervorming ziet hij dan weer niet zitten, daar is volgens De Mesmaeker te weinig draagvlak voor bij het korps.