Donderdag werd Anderlecht door de FIFA veroordeeld voor het illegaal transfereren van jeugdspelers. Paarswit zal 200.000 Zwitserse Francs moeten betalen. Dat komt neer op zo’n 177.000 euro. Anderlecht liet op zijn officiële website weten dat ze deze straf aanvaarden.

‘FIFA veroordeelt, na een onderzoek van meerdere jaren, RSC Anderlecht tot een boete van CHF200.000 voor bestuurlijke fouten in verband met het registreren en opstellen van jonge spelers in het verleden’, begon de club. ‘De veroordeling betreft feiten daterend uit de periode 2011-2013. Het Disciplinair Comité nam de positieve samenwerking van de club binnen het onderzoek in overweging bij het bepalen van de straf.

‘Het huidig bestuur van de club neemt hiervan akte, gaat niet in beroep tegen dit vonnis en bevestigt opnieuw, zoals ook aangetoond aan de FIFA, dat dergelijke bestuurlijke tekortkomingen niet meer gebeurden de laatste jaren en ook niet meer zullen gebeuren’, klinkt het verder nog.