Filip Dewinter bracht namens Vlaams Belang tijdens het kopstukkendebat in Antwerpen een opvallende mening naar buiten.

Dewinter lijkt de hoop al te hebben opgegeven om in één van de komende regeringen te raken, weet GVA. Zo liet hij in het kopstukkendebat althans doorschijnen. “Als wij als zweeppartij in de oppositie onze boodschap kunnen doordrukken hebben we gedaan wat onze kiezers willen”, zegt hij.

“Ik verwacht niet meteen een telefoontje van een andere partij om coalitiepartner te worden”, besluit Dewinter. “Dat hoeft ook niet. De N-VA voert een groot deel van ons programma door. Het is een goede zaak dat ze steeds meer naar onze richting opschuiven.”

Liesbeth Homans reageerde namens de N-VA kort. “Wij kunnen wel degelijk voor onszelf denken en hebben absoluut niet het programma van Vlaams Belang overgenomen.”