Er worden vandaag weer zeer grote problemen met het vliegverkeer verwacht in België na een staking bij luchtverkeersleider Skeyes.

Dat de luchtverkeersleider al een hele tijd ontevreden is met de gang van zaken is een publiek geheim. Na een eerder akkoord met één van de vakbonden zou de rust volgens de directie kunnen terugkeren. Daar blijkt nu niks van waar te zijn.

Enkele werknemers van Skeyes zeiden het eerder al anoniem bij TerZake. “Als de directie denkt dat door dit nieuw akkoord de rust zal wederkeren zijn ze grondig mis.”

Door de nieuwe acties van vandaag blijkt dit ook. Er zouden al zeker 60 vluchten geschrapt zijn. Er stond vandaag een personeelsvergadering op het plan waar de directie de plannen zou toelichten. Het personeel van Skeyes gaf aan massaal aanwezig te zullen zijn.

Hierdoor zou het luchtverkeer tijdelijk niet regelbaar worden. Daarom werd de vergadering opnieuw geschrapt door de directie. Het personeel besloot hierna om fel met acties door te gaan.