Het Brusselse Noordstation is vannacht door de politiediensten volledig ontruimd. De migranten kregen een andere plaats.

Afgelopen nacht viel de politie massaal binnen aan het Brusselse Noordstation. Alle aanwezige migranten werden opgepakt en naar Brusselse daklozencentra gebracht. Zo werd het Noordstation volledig ontruimd.

De migranten en illegalen zullen in de verschillende centra op maat gemaakte info krijgen. Zo krijgen ze informatie over asielaanvragen en vrijwillige terugkeer. Wie toch besluit om naar het Noordstation terug te keren zal in een gesloten terugkeercentrum worden geplaatst.

Minister van Asiel en Migratie De Block is zeer tevreden. “Dit is een zeer belangrijke doorbraak in het dossier Noordstation. Eindelijk kunnen we het station teruggeven aan de pendelaars”, zegt ze bij HLN.