KRC Genk behaalde donderdagavond zijn vierde landstitel op het veld van Anderlecht. De club liet al weten dat de kampioenenploeg er volgend seizoen net iets anders zal uitzien. Zo rekenen ze op een vertrek van Sander Berge, Leandro Trossard en Ally Samatta. Nu zou toch ook Ruslan Malinovskyi een stap hogerop willen zetten.

“Ruslan heeft een mooie tijd gehad in Genk, maar hij heeft de leeftijd waarop hij zich klaar voelt voor een stap hogerop”, begon zijn makelaar Sergiy Serebrennikov tegenover Het Nieuwsblad. “En er zijn nu clubs concreet. Daarom werken we ook aan een transfer. Over enkele weken hopen we toch een deal te kunnen sluiten.”

Volgens de krant zou Genk de Oekraïner niet laten vertrekken voor minder dan 10 miljoen euro. Malinovskyi was dit seizoen al goed voor 16 doelpunten en 16 assists in 51 wedstrijden.