Dries Van Langenhove heeft handig gebruik gemaakt van de vandalenstreken van een aantal linkse tegenstanders. Hij zette het filmpje online op sociale media om zijn campagne kracht bij te zetten.

Eerder deze week organiseerde het Gentse studentencafé ‘De Hoeve’ een meeting met Vlaams Belang voorzitter Tom Van Grieken en de ‘onafhankelijke’ Dries Van Langenhove. De twee extreemrechtse kopstukken kwamen speechen in teken van hun verkiezingscampagne. Voor Van Langenhove was dit een thuismatch aangezien hij zelf als student veel tijd doorbracht in café ‘De Hoeve’.

Tijdens de avond van de meeting werd er buiten geprotesteerd door politieke tegenstanders en werd een auto van Vlaams Belang beklad met witte verf. Vrijdagnacht kwamen vandalen het slot van de deur beschadigen en de gevel bekladden met de woorden ‘fascisten’ en ‘racisten’.

Van Langenhove zet zichzelf nu letterlijk in de verf door de bekladde gevel te herschilderen. “Een hardwerkende café-uitbater verdient het niet om slachtoffer te worden van extreemlinks vandalisme. We laten ons niet doen”, aldus Van Langenhove.