In de beruchte ‘drugsboederij’ in de Kolverenstraat in Zonhoven heeft voorbije nacht een hevige brand gewoed. In het pand werd vorig jaar nog een drugslab ontmanteld.

De brandweer moest zaterdagnacht om iets na middernacht uitrukken om een uitslaande brand in een verlaten pand te blussen. De oude, verlaten hoeve kwam vorig jaar onder de aandacht nadat de politie er een drugsfabriekje kon ontmantelen. De ‘drugsboerderij’ was sindsdien verzegeld en de politie voerde regelmatig controles uit. Recent kwam het pand nog op tv in het VTM programma Faroek. Daaruit bleek de onveilige toestand door de aanwezigheid van gevaarlijke en schadelijke stoffen.

De brandweer had de handen vol en moest uiteindelijk nog versterking inroepen, aldus Het Laatste Nieuws. De rookpluim was van veraf op te merken. De aanleiding van de brand is voorlopig nog onbekend. Een brandhaard in een verlaten en verzegeld gebouw wordt wel als verdacht beschouwd door de politie en het parket.