De vaste klanten van café De Meeuw op linkeroever zijn er nog steeds niet goed van. Dinsdag werd hun trouwe caféhond Diesel voor hun ogen door onbekenden gestolen vanop het terras.

De stamgasten van café De Meeuw zagen dinsdag om 17u vanop het terras een bestelwagen stoppen wat verderop. Een jongeman stapte uit en kwam richting het café. De rashond  van de uitbater liep plots met de man mee en sprong in de bestelwagen die vervolgens weg reed. Mogelijk werd hij met een hondenfluitje gelokt.

Vaste klant Danny zag alles gebeuren en probeerde nog de achtervolging in te zetten. Hij getuigt op atv:  “Diesel is de liefste hond die er bestaat. Hij kwam altijd eerst goeiedag zeggen en ging daarna in de zon liggen. Hij deed niets liever dan op het terras in het zonnetje liggen.” Volgens Danny lokten de dieven Diesel mee met een ijsje aangezien hij dit elke dag krijgt van de ijsboer.

De hond werd waarschijnlijk gestolen om te kunnen verkopen of te laten meedoen in hondengevechten. De hond verkopen in België lijkt moeilijk, mogelijk zal hij naar het buitenland worden gesmokkeld.

Tags