Zaterdagavond speelden de U19 meisjes van hockeyclub Inter Mol kampioen. De viering achteraf werd verstoord door een ernstig ongeval waarbij 20 mensen gewond raakten.

Toen de thuisploeg de titel pakte, werden er slingers de lucht in geschoten. De slingers raakten de hoogspanningsleiding die boven het sportcomplex loopt en veroorzaakte een elektrische lading die insloeg op de omheining rond het veld. De lading uit de 150 kV-hoogspanningslijn blies de elektriciteitskast uit de kantine. De mensen die tegen het hekwerk stonden liepen ernstige brandwonden op.

In totaal werden er 20 personen overgebracht naar de ziekenhuizen van Mol en Geel en het brandwondencentrum van ZNA Stuivenberg. De gemeente Mol schakelde het Medisch Interventieplan in en deed beroep op het DSI van het Rode Kruis, weet Het Laatste Nieuws.