Vincent Kompany heeft zijn beslissing gemaakt. Hij verlaat Manchester City na elf jaar trouwe dienst. Dit liet hij zelf weten via Facebook.

“Dit is deel 1 van mijn open brief voor de supporters”, begon Kompany in zijn Facebook-bericht. “Gisteren hebben we een punt gezet achter een ongelofelijk seizoen, mijn 11e als speler van City. Ik kan niet geloven dat ik dit schrijf, maar dit 11e seizoen is meteen mijn laatste als “Blue”.”

“Dit voelt onwezenlijk aan. Hoe dikwijls krijg je de kans om zo’n belangrijk hoofdstuk voor een club met zo’n mooie geschiedenis en traditie op deze manier te beëindigen? De tijd om te vertrekken is aangebroken. Ik voel alleen maar dankbaarheid. Ik ben dankbaar voor al wie mij gesteund heeft in deze heel bijzondere club”, ging hij verder.

“Ik herinner me mijn eerste dag net zo goed als mijn laatste. Ik herinner me de grenzeloze liefde van de mensen van Manchester. Ik zal nooit vergeten hoe trouw de City-supporters mij zijn gebleven in goeie en vooral de minder goeie tijden. Jullie hebben me geïnspireerd om nooit op te geven.”