Sea Life Blankenberge heeft donderdag vijf kleine zeehondjes vrijgelaten in zee. Het opvangcentrum vangt aangespoelde dieren op en laat ze weer vrij als ze op krachten zijn gekomen.

Sea Life vangt jaarlijks tientallen zeehonden op nadat ze aankomen aan de Belgische kust. De meeste dieren zijn uitgeput, gewond of ziek. Na de nodige verzorging laat Sea Life de dieren weer vrij. “We laten vandaag vijf pups vrij”, klinkt het bij Sea Life. “Dat is iets meer dan normaal. De populatie stijgt elk jaar opnieuw, dus het is normaal dat er meer dieren aanspoelen.”

Eén van de zeehondjes werd volledig uitgeput aangetroffen op het strand. Voorbijgangers lieten het dier niet met rust waardoor het dier alle krachten verloor. Na een beet van een hond raakte hij gewond en moest een deel van zijn flipper worden geamputeerd, weet Focus WTV. Nu wordt hij terug in zee gelaten.