In een debat tussen Johan Van Overtveldt (N-VA) en Hendrik Bogaert (CD&V) op Radio 1 werd er over de begroting gesproken. Het opvallendste twistpunt leek over de Arco-regeling te gaan.

Eerder liet Kris Peeters (CD&V) nog weten dat er helemaal niets meer in de weg staat voor een terugbetaling van de Arco-gedupeerden nadat de Europese Commissie geen bezwaren meer had voor het uitwerken van een regeling. Ook zijn collega Hendrik Bogaert wil een regeling op de agenda zetten. “Een woord is een woord” aldus Bogaert, die verwijst naar het vorige regeerakkoord.

Volgens Van Overtveldt mag de toekomstige regering gerust een regeling uitwerken maar is de kans klein dat de 800.000 gedupeerde spaarders ooit hun geld zullen terug zien. “De EU zal nooit akkoord gaan met uitbetaling voor Arco-spaarders. Het wordt tijd dat men dit klaar en duidelijk zegt”, aldus Van Overtveldt.