De bewoners Chalouitn-sur-Saône, een Franse gemeente in de regio Bourgogne-Franche-Comté zijn in shock. De dood van drie kinderen is het gespreksonderwerp in de Franse gemeente.

Op 8 juli 2018 verdronken drie kinderen (9, 10 en 13 jaar) van dezelfde familie in een meer. Het is nog niet helemaal duidelijk wat er precies gebeurd is. De vriendin van de vader is nu wel aangehouden op verdenking van onvrijwillige doodslag.

Volgens Het Laatste Nieuws moest de nieuwe vriendin van de man toezicht houden op de kinderen tijdens een wandeling langs de oever van het meer van Saint-Jean. Twee van hen wilden gaan zwemmen, maar dat was verboden in die zone.

Toch liet de vriendin toe dat de kinderen daar gingen zwemmen. Het liep dan ook al snel helemaal fout. De oudste jongen (13) wilde daarop zijn 10-jarige broertje en 9-jarige zusje redden, maar kwam zelf in moeilijkheden. Geen enkel kind kon behoorlijk zwemmen. Ze verdronken alle drie. Hun lichamen werden een uur later teruggevonden.

De vriendin bevond zich 50 meter verderop. Ze besefte niet eens dat de kinderen in gevaar waren. De politie stelt zich vragen bij de manier waarop de kinderen om het leven zijn gekomen. De speurders vragen zich af welke instructie de vrouw aan de kinderen heeft gegeven. Ze stellen zich ook vragen over de manier waarop de vrouw toezicht hield. De vriendin is aangehouden op verdenking van onvrijwillige doodslag.