Na een avondje stappen in discotheek ‘Desire’ in Vosselaar kroop de 37-jarige Mike G. uit Turnhout met 2.44 promille alcohol in zijn bloed achter het stuur. Hij reed een fietser van de weg en pleegde vluchtmisdrijf.

Het parket eist een streng rijverbod en een alcoholslot voor de dader aangezien overdreven snelheid en alcoholintoxicatie bewezen is en hij na het ongeval vluchtmisdrijf pleegde. Mike G. ontkent de feiten niet maar geeft niet toe dat hij echt dronken was. “2,44 is een stevig promille-gehalte, maar betekent niet dat je automatisch dronken bent. Hij kan tot de 8% behoren die niet dronken is bij dat promille-gehalte. Volgens zijn vrienden was hij slechts ‘licht aangeschoten’”, zegt zijn advocaat Roderic Heerman.

Na de klap stopte de dader even maar na het checken van de schade aan zijn wagen liet hij de zwaar gewonde fietser voor dood achter. Met een volledig gebarsten voorruit verstopte Mike G. zijn wagen thuis in de garage. De chauffeur ontkent dat hij het slachtoffer bewust achterliet. Hij zou niet hebben opgemerkt dat hij een fietser had geraakt en zag niemand liggen.

Op 20 juni doet de politierechtbank een uitspraak, weet Het Laatste Nieuws.