In Heppen, deelgemeente van Leopoldsburg, hebben de inwoners hun warm hart getoond aan de ziek Seppe, met een spectaculair resultaat. Talloze acties en evenementen brachten maar liefst 175.532 euro op om de dure behandeling te kunnen betalen.

Seppe verwoordt het zelf zo in Het Laatste Nieuws: “Ik ben al een jaar ziek en kan niet naar school. Ik ben al veel in het ziekenhuis geweest, maar de dokters zeggen dat er nog medicamentjes zijn. Maar die kosten heel veel geld.” Het enige wat de vijfjarige Seppe nog kan redden is een dure immunotherapie. Aangezien de behandeling 140.000 euro kost en de ouders dit niet meteen hebben liggen, staken de inwonders van Heppen de handen uit de mouwen. De bakkers van het dorp verkochten ‘Seppebroden’, de schooljuf schakelde bednet in, klasgenootjes geven hun zakgeld af, eetdagen schoten als paddenstoelen uit de grond. Het beoogde bedrag werd ruimschoots overschreden.

De ouders van Seppe kunnen het amper geloven: “Enkele maanden geleden leek het financiële plaatje van de behandelingen van onze kleine superheld een onmogelijk doel. Niemand werd gevraagd, niemand hoefde iets te doen maar heel veel mensen wilden meewerken om het doel te behalen. Hoe klein of groot het gebaar, voor ons maakt het niet uit, we waarderen het enorm en willen iedereen bedanken voor z’n steun, medeleven, engagement en genegenheid naar onze kleine man toe en aan ons gezin in zijn totaliteit.”