In KIES19, het verkiezingsprogramma van radio 1, gingen Kristof Calvo (Groen) en Alexander De Croo (Open VLD) met mekaar in debat over fiscaliteit.

Groen en Calvo hebben nooit ontkend te geloven in een samenwerking tussen blauw en groen. Calvo verwijst graag naar Gent en zijn thuisstad Mechelen om aan te tonen dat liberalen en groenen veel raakpunten hebben in hun beleidskeuzes. “We zouden samen mooie dingen kunnen doen. We zouden samen kunnen opkomen voor een beter sociaal statuut van zelfstandigen of voor lagere lasten op arbeid”, aldus Calvo.

Het is daarom dat Calvo betreurt dat Open VLD zich tijdens deze campagne vooral lijkt te spiegelen aan Open VLD. “Open VLD doet in deze campagne ongelooflijk veel moeite om zo hard mogelijk op de N-VA te lijken. En dat is doodjammer”, verklaart Calvo.