In de rechtbank van Antwerpen is het proces tegen de leden van vzw Trek Uw Plant begonnen. De organisatie probeerde de drugswetgeving te omzeilen en kweekte op grote schaal cannabis voor haar leden.

Trek Uw Plant kwam op het idee nadat een ministeriële omzendbrief uit 2005 stelde dat particulieren die drie gram cannabis of één cannabisplant in bezit hadden, niet langer werden vervolgd. Door lid te worden van Trek Uw Plant en zelf een cannabisplantje af te geven om vervolgens collectief te laten kweken, zou men legaal aan wiet kunnen geraken.

Het parket dacht daar anders over en daagde de vzw en 21 van haar leden voor de strafrechter, aldus Het Laatste Nieuws. Drie leden belandden eerder al in de gevangenis. De organisatie werd al twee keer veroordeeld voor inbreuken op de drugswetgeving maar werd ook na beroep telkens vrijgesproken.