Op sociale media is er heel wat heisa over de organisatie van een ‘Ramadag’ in de Sint-Jan Berchmansbasisschool in Outrijve, bij Avelgem. Leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar mogen op deze dag ‘proeven’ van wat het is om als Moslim mee te doen met de Ramadan.

Hoewel in Vlaanderen een ‘Ramadan’ nog een onbekend fenomeen is, organiseren scholen in Nederland het veel langer. Het wordt aanzien als een inleefdag waarop kinderen de mogelijkheid hebben om de Islam en Ramadan te ervaren. De school stelt de leerlingen voor om niet te eten of drinken tussen 6.30 uur en 21.30 uur. Deelname aan de ‘Ramadag’ is voor alle kinderen vrijblijvend en als het echt te moeilijk wordt mag er gegeten worden.

De brief van de school over de ‘Ramadag’ wordt massaal verdeeld via sociale media. Vlaams Belang en Filip Dewinter hekelt het fenomeen en spreekt van islamisering van het onderwijs.

Tags