In het VRT-programma ‘Iedereen Kiest’ heeft Groen-kopstuk Wouter Van Besien uit de biecht geklapt over de inhoud van de gesprekken met De Wever na de gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar.

Bart De Wever zou Van Besien het voorstel hebben gedaan om niet enkel een coalitie te vormen in Antwerpen, maar deze coalitie ook meteen verder te trekken op Vlaams niveau. Volgens Van Besien wilde De Wever Groen over de streep trekken met een aantal postjes als schepen en minister. Van Besien verklaart dat hij het aanbod weigerde omdat de inhoudelijke verschillen tussen N-VA en Groen te groot zijn en ‘dat hij geen zin had om iemand anders zijn programma uit te voeren’.

De geruchten over een voorakkoord met sp.a worden hierdoor alleen maar versterkt. Als Groen dit voorstel heeft gekregen van N-VA, lijkt het niet onlogisch dat sp.a hetzelfde voorstel kreeg. Zowel N-VA als Jinnih Beels van sp.a blijft echter met klem ontkennen dat er al een akkoord is om samen in een regering te stappen na 26 mei.

N-VA-voorzitter en Antwerps burgemeester Bart De Wever heeft Groen vorig jaar voorgesteld om zowel in Antwerpen als in de Vlaamse regering samen te besturen. Dat heeft Groen-kopstuk Wouter Van Besien gezegd in het VRT-programma ‘Iedereen Kiest’. Maar volgens Van Besien waren de inhoudelijke verschillen tussen beide partijen te groot.