De 62-jarige Jos Grondelaers uit Oudsbergen, bij Glabbeek, is het slachtoffer geworden van een gewelddadige inbraak. De inbraak gebeurde op klaarlichte dag.

Jos Grondelaers zat gisteren rustig in zijn bureau te werken. Intussen raakte een onbekende man via de achterdeur binnen en nam de trap naar boven. “Ik zat aan de computer te werken tot ik plots iets hoorde”, legt het slachtoffer uit aan TV-Limburg.

“Ik dacht dat mijn vrouw terug was en ik ben gaan kijken. Maar ik zag niet mijn vrouw, maar wel de inbreker. Ik stond oog in oog met hem. Wij zijn dan beginnen te vechten. Ik ben toen gevallen. De inbreker duwde mij naar de trap toe en is dan gaan lopen. Ik wist van niets meer. Het was echt heel raar.”

De inbreker maakte enkele juwelen buit. Vermoedelijk drong de inbreker via de tuin van buren bij Jos binnen. De inbreker vluchtte weg in een rode wagen met Nederlandse nummerplaat. Er zijn inmiddels al verschillende inbraken geweest in de buurt. De inbreker is nog steeds spoorloos.