Een burenruzie die al jaren uit de hand liep in Lichtaart kende een onwaarschijnlijke, fatale afloop.

Een burenruzie in Lichtaart is geëindigd met een dodelijke afloop. Na een zwaar dispuut over een vieze voortuin en een weggetje sloegen bij een buur de stoppen volledig door, weet HLN. Hij ging zijn buur te lijf met een landhak en nam daarna een drastische beslissing.

De buurtpolitie diende langs te komen nadat de twee alleenstaande mannen weer eens ruzie hadden. De ene zijn tuin lag er steeds piekfijn bij, de andere was overwoekerd. Een buurtbewoner die anoniem wenst te blijven zag later de eigenaar van de piekfijne tuin in de wegel tussen beide huizen liggen.

Nadat hij ging kijken wat er aan de hand was merkte hij op dat het slachtoffer in een plas bloed lag. De buurman had hem aangevallen met gereedschap. Het slachtoffer verkeert in kritieke toestand. De dader besloot na de aanval zelf uit het leven te stappen. Zo eindigde de jarenlange ruzie fataal.