Een Vespa-rit in Hongarije is helemaal misgelopen voor een 72-jarige Belg. Hij overleefde het niet.

De 72-jarige gepesenioneerde rusthuisdirecteur Philippe Withof uit Wolvertem maakte een Vespa-rit in Hongarije. Hij was één van de 5.000 deelnemers van de Vespa World Days. Dat staat te lezen in Het Laatste Nieuws.

Zaterdag reden ze in een groot konvooi toen het plots helemaal fout liep. Philippe, die toch een ervaren motorrijder is, week af van zijn pad en knalde op een tegenligger. Een Belgische agent diende hem de eerste zorgen toe in afwachting van de traumahelikopter. Alle hulp kwam jammer genoeg te laat.

Philippe Withof laat een vrouw, twee kinderen en negen kleinkinderen achter. Zoon Geert reisde intussen al naar Hongarije. Allicht volgt vandaag een autopsie op het lichaam van zijn vader.

“Blijkbaar houden ze rekening met het feit dat papa een hersenbloeding kreeg op zijn Vespa en dus al bewusteloos was toen hij botste. Papa’s dood komt veel te vroeg, maar hij is gegaan zoals hij zelf gewild zou hebben: zonder pijn, tussen zijn vele vrienden en met zijn Vespa”, besluit Geert.