Een Belgische toerist (26) heeft zich serieus in de knoei gewerkt op de IJslandse luchthaven Keflavi. Hij vreest nu zelfs voor zijn leven.

Op de IJslandse luchthaven, waar de Turkse nationale ploeg werd opgehouden en hun bagage uitgebreid onderzocht werd, liep het fout voor de Belgische toerist. De Turkse spelers werden er opgewacht door een leger journalisten. De 26-jarige Belg zag er de humor wel van in en stelde de kapitein van de ploeg een vraag met een afwasborstel.

De Turkse media kwamen er al snel achter dat hij geen echte journalist was en dat hij de vraag stelde met een volgens hen wc-borstel. De Turkse fans konden de Belg zijn profiel terugvinden op Facebook. Ze hackten zijn account en uiten doodsbedreigingen.

“Ik bedoelde dit louter als grapje”, relativeert de Belg. “Ik wou zeker niemand beledigen. Het is humor. Het was een simpele, propere afwasborstel. Er is toch geen enkele wet die me verbiedt om iemand met afwasborstel te benaderen.”

De Belg leeft nu in angst. Dat zeggen zijn vrienden in Het Nieuwsblad. “Hij vertrouwt niemand meer. Door de grap is hij in een bizarre storm terechtgekomen. De Turken willen zijn vel.”