Evelien Lenaerts uit Zonhoven doet een dringende oproep. De 31-jarige vrouw is bestolen.

Evelien raakte zondag na een doopsel in Bocholt haar handtas kwijt. Dieven gingen ermee aan de haal. In de handtas zat ook een afstandsbediening van haar pijnbestrijdingstoestel. De 31-jarige vrouw raakte in 2016 betrokken bij een verkeersongeval met als gevolg een blijvend letsel aan haar arm.

“Mijn handtas hing aan de buggy, maar die is op straat gevallen. We zagen meteen daarna een koppel iets oprapen. Toen we vroegen of ze iets hadden opgeraapt, zeiden ze direct nee”, verklaart Evelien aan TV-Limburg.

Een nieuw apparaat kopen is geen optie voor Evelien. Zo’n nieuw apparaat kost al snel 25.000 euro en ze moet dan ook een nieuwe operatie ondergaan. “Dat is ook weer een nieuwe chip steken, dat is ook weer een nieuwe afstandsbediening. Dat is weer opnieuw lang wachten, dat is opnieuw veel pijn lijden. Daar heb ik echt geen zin in.”

Maar intussen wordt de pijn in haar arm steeds erger. Evelien neemt nu volop pijnstillers in de hoop dat ze snel haar afstandsbediening terugkrijgt. “Ze mogen de handtas houden, ze mogen het geld houden, maar dat ze op zijn minst toch mijn afstandsbediening teruggeven”, merkt Evelien nog op.