Een Franse terrorist verblijft in ons land in de cel. Hij krijgt een proces in Brussel.

Rachid Benomari bekende dat hij in Somalië 30 moorden gepleegd heeft. Het Belgische gerecht seponeerde nu de hele zaak. De man zal voor die 30 moorden dus niet vervolgd worden.

Het gerecht nam die beslissing omdat de speurders na grondig onderzoek ter plaatse in Afrika niet eens zeker zijn dat die moorden ooit zijn gepleegd. Rachid Benomari werd in 2014 in Brussel op een proces over de terroristische groep Al Shabaab veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 jaar cel.

De advocaat van de jihadist zei in de rechtbank dat het proces eigenlijk voor assisen had moeten plaatsvinden omdat uit afgeluisterde gesprekken van Benomari bleek dat hij 30 doden had gemaakt bij hinderlagen in Somalië. Het Belgische gerecht opende een nieuw onderzoek, maar sloot dit zonder resultaat af nadat er geen bewijzen werden gevonden. Rachid Benomari zit in een speciale afdeling voor terroristen in Ittre zijn straf van 18 jaar uit.