De onderhandelingen om een Vlaamse regering te vormen gaan verder. N-VA praat ook nog altijd met Vlaams Belang.

Bij N-VA sluit men niet uit dat het een Vlaamse regering zal vormen met Vlaams Belang, als hun voorstellen goed zijn. Er zou ook een piste zijn dat het Vlaams Belang gedoog-steun zou verlenen.

Bij de vakbond ABVV huiveren ze van het idee dat Vlaams Belang nog maar gedoog-steun zou geven. “Als men zoiets doet, doorbreek je het cordon sanitaire. Ik kan het daar als democraat niet mee eens”, stelt Caroline Copers van ABVV vast bij ATV.

“Ik denk ook dat mijn vakbondsorganisatie het daar niet mee eens is. Ik vind het ook heel gevaarlijk. Men probeert extreem rechts aan boord te nemen en dat vind ik redelijk beangstigend.”

Copers bracht haar standpunt ook al over aan Sp.a, de partij waarbij haar vakbond dichtbij aanleunt. “Als het cordon doorbroken wordt, is het hoogtijd om kleur te bekennen wat we daarmee gaan doen. Dan ga ik ervan uit dat we ook niet samen met N-VA kunnen besturen.”