Lesley-Ann Poppe heeft samen met haar man Kevin Lebreton een zoontje van 2,5 jaar oud, Gabriël. Ze heeft nog een oudere zoon uit haar vorige huwelijk.

Haar jongste zoontje Gabriël ging onlangs voor het eerst naar de kleuterklas, meldt Lesley-Ann. Je kind loslaten is voor elke ouder moeilijk. “Voor mij valt dat nog mee”, zegt Lesley-Ann in TV Familie. “Dit is al mijn tweede die voor het eerst naar school gaat. Maar Kevin heeft het er moeilijk mee.”

“Kevin was wel emotioneel die eerste keer. Hij beseft nu ook echt dat Gabriël helemaal geen babytje meer is. De kleuterklas is een allereerste stapje richting zelfstandigheid, hé. Kevin had er moeite mee om ons zoontje op de speelplaats achter te laten. Maar hoe langer je dat afscheid rekt, hoe lastiger je het jezelf maakt.”

Ook voor Gabriël is het een aanpassing in de kleuterklas. “De week voordien hadden we al een testdagje gedaan. Hij vond het geweldig in de kleuterklas. Hij komt van de crèche, dus eigenlijk is hij het gewoon om tussen andere kinderen te zijn. Gabriël was er helemaal klaar voor. Maar na twee dagen was hij al iets minder positief… Af en toe komen er nu wat traantjes aan te pas. Onze kleine schat moet het allemaal nog een beetje aftasten”, aldus Lesley-Ann.